De keeperstraining georganiseerd door B-HOCKEY en medebeheerd door Mathilde Petriaux, keeper van het Franse nationale team, White Star DH dame en momenteel genomineerd voor de titel van beste keeper 2019, biedt ondersteuning en advies op een zo uitgebreid mogelijke manier.

Een paar dagen training of goalies dagen ...
Begin 9 uur 's morgens en einde rond 16 uur 's middags. De dagen omvatten

  • Workshops van 30/45 minuten die zowel fysieke als technische aspecten combineren. Er worden verschillende oefeningen aangeboden, variërend van individuele trainingen tot 4 keepers per groep om oefeningen met rebounds voor te stellen.
  • Technisch advies gegeven door het keeper-team (zelf keepers), met als doel het doorgeven en geven van advies aan de keepers. Elke keeper heeft zijn eigen techniek en speelstijl. De rol van de keeperscoach is niet om een techniek of speelstijl op te leggen, maar om de keeper een maximaal aantal oplossingen te bieden voor verschillende situaties en variaties, zodat hij weet hoe hij de bal in elke situatie moet stoppen.
  • Evaluatie van motorische en technische acquisities (er worden tabellen gemaakt om hun technisch en fysiek niveau te zien) en zal het mogelijk maken om geïndividualiseerde werkassen op te zetten volgens de behoeften van elk van hen. Mathilde Petriaux is naast een internationale keeper, psychometricus en zal proberen u zoveel mogelijk advies te geven over uw houding en coördinatie.
  • Het voorgestelde werk wordt aangepast aan de wensen en behoeften van de keeper. Een vragenlijst aan het begin van de stage om te vragen waar hij aan wil werken, wat hij goed vindt en wat hij denkt te kunnen verbeteren. Het trainen van de keeper is ook om hem bewust te maken van zijn niveau, zijn capaciteiten, maar ook zijn moeilijkheden om hem naar een beter niveau te leiden.
  • Het is ook een tijd voor uitwisselingen waar we het hebben over de gescoorde doelpunten in de laatste paar wedstrijden om de keeper de juiste keuzes uit te leggen in wedstrijdsituaties.
  • De aangeboden trainingen zijn altijd in een goede dynamiek om veel plezier te hebben, want zo leer je het best: door plezier te hebben!
  • Video-analysesessies met visualisatie van bepaalde reddingen en doelen (internationaal en DH-niveau) om ze te begeleiden in een reflectie over de te maken keuze in een wedstrijd.

Aanwezigheid van internationale medewerkers, DH tijdens de stages.